Vakuutukset: Kesämökin vakuutus kannattaa kilpailuttaa

Myös kesämökin vakuutukset kannattaa kilpailuttaa. Tämän osoittaa Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan viime vuoden lopulla tekemä vertailu, jossa oli mukana yhdeksän vakuutusyhtiötä. Siinä esimerkkitapauksena käytetyn vapaa-ajan asunnon ja sen irtaimiston kotivakuutuspaketin hinta vaihteli 74–266 euroa.

Mökin vakuutukset

Vertailun perusteella edullisinta vakuutusyhtiötä ei voi kuitenkaan valita, koska vakuutuksen hintaan vaikuttaa monta yksilöllistä tekijää. Hinnoittelun lähtökohtana ovat enimmäiskorvausmäärät tai täysarvovakuutuksissa asunnon pinta-ala ja rakennusmateriaali. Lisäksi hintaan vaikuttaa vakuutusturvan laajuus ja omavastuu. Hintaan voivat vaikuttaa myös rakennuksen varustelutaso, vesipisteet, lämmitystapa, ikä ja sijainti. Myös vakuutuksenottajan ikä voi vaikuttaa hintaan.

Usein käytössä on jäsenyys- ja keskittämisalennuksia. Jotkin vakuutusyhtiöt palkitsevat asiakkaitaan alennuksin, jos vahinkoja ei vakuutuskauden aikana satu. Näin ollen vakuutusten todelliset hintaerot selviävät vain tarjouksia pyytämällä. Osviittaa saa käyttämällä vakuutusyhtiöiden kotisivuilla tarjoamia hintalaskureita.

Hintavertailu löytyy kokonaisuudessaan Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan kotisivuilta.

Teksti: Helena Ranta-aho
KUva: Colourbox

Viva 3/2012Helena Ranta-aho

 

 

Kauppatieteiden maisteri, MBA, Helena Ranta-aho on työskennellyt taloustoimittajana parikymmentä vuotta, viimeksi Viisas Raha -lehden toimituspäällikkönä, sitä ennen Taloussanomissa ja Talouselämässä. Nykyisin hän on vapaa taloustoimittaja.

Minun rahat vai sinun rahat ja pitääkö aikuisia lapsia auttaa? Rouva Raha -palstalla vastataan arjen rahankäyttöä koskeviin kysymyksiin. Lähetä kysymyksesi postitse osoitteeseen Viva-raha, Maistraatinportti 1, 00015 Otavamedia tai sähköpostitse vivaraha@otavamedia.fi.

Teksti: Viva
Avainsanat: Rouva Raha, seura-raha, sopimukset, vakuutukset, Viva, Viva-lehti

Kommentit

Oma kommentti