Vartalonhoitotuotteet – Uhraa vartti vartalolle

Iho kiittää vähästäkin hoidosta. Kaksi lukijaamme testasi säännöllisen ihonhoidon vaivat ja hyödyt.

Ihonhoitotuotteet testissä

Miksi vaivautua hoitamaan vartaloaan? Kasvot ja hiukset vievät monella suurimman osan kauneudenhoitoon varatusta ajasta. Jos kroppaan on vielä ujuttautunut lisäkiloja, on helpompaa vain piilottaa ja unohtaa koko kimpale. Väärin!

Ihonhoito on samalla mielen hoitoa

Hoitamalla vartalosi ihoa hoidat myös psyykeäsi, sillä kosketus rentouttaa. Pehmeä, joustava ja sileä kroppa tuntuu hyvältä vaatteidenkin alla.

Vaikka iho ei nuorempana kaivannut rasvausta, useimmilla se kuivuu vanhemmiten talirauhasten vähetessä. Hoitamaton, kuiva iho näyttää samealta ja läikikkäältä. Se hilseilee ja saattaa jopa kutista sekä raapimisen myötä tulehtua. Ja mikä tärkeintä, hoidetusta ja kauniista itsestä haluaa pitää muutenkin huolta.

Tee ihonhoidosta rutiini

Luo rutiini, sillä kaikki uusi tuntuu aluksi aikaa vievältä ja vaivalloiselta. Päätä, että olet valmis uhraamaan vartin päivässä vartalollesi. Elät kuitenkin ihossasi päiviesi loppuun asti.

Tee rutiinista mahdollisimman mukava: Valitse ihanan tuoksuinen kosteusvoide ja silmääsi miellyttävät purkit. Katso kuivaharjatessasi
televisiosta lempisarjaasi tai ota aikaa olla rauhassa ihan itseksesi.

Poissa silmistä jää helposti myös pois mielestä. Säilytä siis tuotteita siellä, missä niitä käytätkin: pesuaine ja kuorinta-aine suihkussa, kosteus- ja selluliittivoiteet taas vaikka yöpöydällä.

Valitse tärkein, sillä kaikkeen ei vartalonhoidossa ehdi eikä tarvitsekaan. Jos ihosi pääongelma on kuivuus, vartalonhoidoksi riittävät kosteuttava ja hellävarainen pesuaine, kuorinta kerran viikossa ja hyvä kosteusvoide päivittäin.

Jos taas ongelmana on selluliitti tai ihon kiinteyden puute, kannattaa päivittäin kuivaharjata ja levittää kosteuttava selluliittivoide. Kuivaharjaus korvaa kuorinnan.

Ihonhoitotuotteet perinteiselle

Ihonhoitotuotteet perinteiselle

Nesti Dante Philosophia Collagen -saippua (7,20€) – Käytä myös kääreet
Lupaus: Sisältää ihoa vahvistavaa kasviperäistä kollageenia. Kasvipohjaisella saippualla voi pestä myös arat tekstiilit. Tuoksuvilla käärepapereilla voi vuorata vaikka alusvaatelaatikon.

ACO Special Care -vartalovoi (12€/200ml) – Hajusteeton herkälle
Lupaus: Palauttaa ihon luonnollisen kosteustasapainon ja pehmentää ihoa. Sisältää muun muassa Canola-öljyä, Shea-voita ja E-vitamiinia.

Ihonhoitotuotteet hienostelijalle

Ihonhoitotuotteet hienostelijalle

Mama Mio Boob Tube Bust & Neck Firmer -voide rinnoille ja dekolteelle (39€/100ml)  – Ravitsee ja kiinteyttää
Lupaus: Kaunistaa rypistyneen dekolteen ja rupsahtaneet rinnat. Täyteläinen voide sisältää hoitavia öljyjä ja ubikinonia eli koentsyymi Q10:tä.

Mary Cohr Pure Minceur Rapide -hoitogeeli selluliitille (71,20€/200ml) – Muhkuraisille käsivarsille
Lupaus: Ananaksesta uutettu entsyymi liuottaa rasvasoluja ympäröivän kalvon, jolloin tehoaineet pääsevät suoraan rasvasolujen kimppuun. Luonnolliset kasviuutteet poistavat kudoksista nestettä ja kuona-aineita.

Avon Skin So Soft Age Correcting -öljysuihke (7,50€/150ml) – Ylipainoisen apu
Lupaus: Kiinteyttävä ja palauttava öljysuihke, joka levittyy helposti joka paikkaan ja elvyttää ja kiinteyttää veltostunutta ihoa tuplaöjyseoksella.

 

Kauneutta keittiöstä

  • Neitsytkookosöljy kosteuttaa, ravitsee ja tuoksuu ihanasti. Sopii koko kropan hoitoon päästä varpaisiin. Se hoitaa myös tulehduksia, sisältää antioksidantteja ja kiinteyttää ihoa.
  • Iho tulee persikanpehmeäksi, kun kuorit sen kuorituilla kaurajauhoilla. Kostuta vartalon iho, kauhaise kouraan jauhoja ja lisää vettä niin, että seoksesta tulee puuromainen. Hiero mössöllä kuivat ja karheat ihoalueet ja huuhtele haalealla vedellä.
  • Vartalonkuorinnan voi tehdä myös keitetyillä kahvinporoilla. Kastele iho. Ota suodatinpussista käsiisi pieni määrä kahvinporoja ja lorauta kämmenelle tilkka mitä tahansa ruokaöljyä. Vesikin käy. Hiero kahvi molempiin käsiin ja sitten vartalolle. Huuhtele haalealla vedellä.

 

 

Vartalonhoitotuotteet testauksessa

Kaksi testaajaa kokeili kuukauden neljää vartalotuotetta. Testaajina olivat 65-vuotias Kaisa, hänen ihonsa on kuiva ja hilseilevä. Toisena testaajana toimi 61-vuotias Maija-Kaisa, hänen ihonsa on kuiva ja halkeileva.

Ihonhoitotuotteet testauksessa

Uriage Créme Lavante Demaquillant -puhdistus- ja pesuvoide (20,50€/200ml)
Lupaus: Sopii niin vartalon, hiusten kuin kasvojenkin pesuun. Hajusteeton tuote ei kuivata eikä ärsytä herkkääkään ihoa.

Louis Widmer kiinteyttävä vartalohoito -emulsio (23€/200ml)
Lupaus: Kosteuttaa ja napakoittaa ihoa. Säännöllisesti käytettynä edistää rasvakudoksen vähenemistä vartalon ongelma-alueilta.

Lierac Hydra Body Scrub -vartalonkuorinta (25€/175ml) (Litsi-hedelmältä ja kookokselta tuoksuva voide)
Lupaus: Pehmentää ja silottaa hellävaraisesti ihon. Säännöllinen kuorinta pari kertaa viikossa tehostaa kosteusvoiteiden ja hoitotuotteiden imeytymistä.

Vichy NutriExtra Body Cream -vartalovoide (14,70€/200ml)
Lupaus: Täyteläinen mutta imeytyy nopeasti. Sisältää reilusti ravitsevia ja kosteuttavia tehoaineita kuten macadamiaöljyä ja karitevoita sekä rauhoittavaa Vichy Thermal Spa –lähdevettä.

Testaajat kommentoivat

Miten noudatit hoitorutiinia?
Päivittäin enkä jättänyt kertaakaan välistä. Kuorintavoidetta käytin kerran viikossa. – Kaisa

Alussa kävin koko rutiinin läpi joka päivä, sitten kerrat harvenivat. Lopulta kuorin vartalon kerran viikossa ja kävin muut vaiheet läpi kolmisen kertaa viikossa. Kiinteyttävä vartalonhoito jäi välistä useimmin, syynä laiskuus ja kuviteltu kiire. – Maija-Kaisa

Mikä auttoi rutiinin ylläpitämisessä?
Hyvänolontunne ja sitoutuminen testiin. Ihon hyvinvointi. – Kaisa

Purkkien pitäminen oikeassa paikassa, muuten olisin unohtanut. Apua oli myös siitä, kun tajusin, että tämä ei oikeasti
vie paljon aikaa. – Maija-Kaisa

Miltä hoito tuntui?
Rasvan levitys oli vaivalloisinta. Säännöllinen hoito on kuitenkin parantanut selvästi ihoani. – Kaisa

Kiinteyttävän Louis Widmer -vartalovoiteen käyttö turhautti, koska en usko kiinteyttäviin voiteisiin. Mutta Vichyn
rasvaa oli mukava levittää, ja se tuntui juuri minulle sopivalta. Kuorinta-ainetta en ole aikaisemmin käyttänyt, mutta se tuntui hyvältä. – Maija-Kaisa

Miten ihosi reagoi hoitoon?
Jo muutaman kerran jälkeen ihoni muuttui sileämmäksi, kireys ja hilseily katosivat. Ihoni myös näyttää ja tuntuu aiempaa nuoremmalta. – Kaisa

Yllättävää kyllä, juuri epäilemäni Louis Widmerin voide hävitti ihon epätasaisuudet eli pienet näpyt. Vichyn tuote tuntui tekevän ihosta kosteutetumman. Muutos oli huomattavin ihon pinnassa ja siinä, miltä iho tuntui. Lähes kaikki kuivuuttaan halkeilevat kohdat hävisivät. – Maija-Kaisa

Lue lisää Vivasta 3/2013!

Teksti: Satu Varjonen
Kuva: Colourbox
Tuotekuvat: Seppo Saarentola

Teksti: Viva
Avainsanat: ihonhoito, kauneus, seura-hyvinvointi-kauneus, testaus, Viva, Viva-lehti

Kommentit

Oma kommentti