Eilaliina Seppälä tuli muuttumaan Lahdesta.

Uutta tyyliä etsimässä Eilaliinalle

Lahtelainen Eilaliina Seppälä on mielestään tullut pukeutujana laiskaksi ja mukavuudenhaluiseksi. Nyt hän haluaa löytää itselleen ”edes jonkun” tyylin.

Eilaliina ennen

Kylläpä sinä saat minusta nätin. En minä oikeasti näin nätti ole, kehuu muuttujamme Eilaliina Seppälä, 66, häntä meikkaavaa Haije Sundqvistia ja vähättelee aivan turhaan itseään.

Vasemmalla oleva valokuva on otettu Eilaliinasta noin vuosi sitten. Kuvassa hänellä on pitkä paksu letti, punaiset sandaalit ja kesäinen mekko. Yhtä pirteältä hän näyttää nytkin. Mikä siis on vikana?

”Toivon, että löydän jotain vähän tyylikkäämpää. Edes jonkun tyylin. Aiemmin käytin paljon hameita, mutta olen tullut laiskemmaksi ja mukavuudenhaluisemmaksi. Käytän lähes aina joustavia farkkuja ja puseroa.”

Eilaliina jäi runsaat kolme vuotta sitten eläkkeelle työstään psykiatrisena sairaanhoitajana ja taideterapeuttina. Nyt hän maalaa ja tekee käsitöitä.

Vakavan sairauden jälkeen Eilaliina toivoi saavansa muuttumisleikistä uutta virtaa elämäänsä ja ideoita pukeutumiseen sekä ulkoisen olemuksen kohentamiseen.


Aavistuksen alaspäin
levenevät, muutoin suoralinjaiset takit sopivat muotistylisti Ainomari Setämaan mielestä parhaiten Eilaliinalle. Takeissa tai muissakaan vaatteissa ei saisi olla mitään krumeluureja tai paljetteja.

”Eilaliinan kannattaa suosia polveen asti ulottuvia hameita ja mekkoja. Housujen tulisi olla suoralahkeisia ja ulottua nilkkaan. Muuten ne lyhentävät”, Ainomari vinkkaa.

Kenkien kuten avokkaiden tulisi samasta syystä olla mahdollisimman avonaisia. Avonaisuus pidentää säärtä.

Samaa, pidentävää vaikutelmaa tukee sekin, kun jakut ja puserot ulottuvat ylälantiolle tai ovat hameen pituisia tai sitä vähän lyhyempiä.


Kirkkaista väreistä
pitävää muuttujaamme Ainomari neuvoo ottamaan yhteen asukokonaisuuteen kerralla mukaan korkeintaan kolme väriä.

”Suosi väriperheitä! Heleät, puhtaat värit sopivat, mutta Eilaliinan kannattaa rajata värejä tummalla kuten mustalla. Muuten asu näyttää liian kirjavalta.”

Pooloja, aivan kaulan lähelle tulevia runsaita huiveja ja suurikokoisia koruja Ainomari neuvoo välttämään. Paksujen pitkien hiusten kanssa ne tekisivät yläosasta liian umpinaisen ja antaisivat paksun vaikutelman.

Piristävää

Pitkä punainen neuletakki 90 e, piristää mustaa mekkoa 90 e, Selected, Mangon kaulakoru 16 e, kaikki Stockmann. Avokkaat 45 e, Dinsko.

Graafista

America Vintagen kashmirneule 179 e, Happy. Raitapaita 49 e, Gudrun Sjöden. Silkkihousut 209 e, Weekend. Kengät 90 e, Otzshoes. Helmet 24 e/kpl, Masai.

Kukkaketo

Hilfigerin kevyesti poimutettu kukkamekko 169 e ja A+Moren pieni kukkarolaukku 30 e, Stockmann. Vihreät avokkaat nilkkaremmillä 295 e, Marimekko.

Vinkit Eilaliinalle

Helmanpituus aina polveen. Vältä hameissa raskaita helmoja.

Vältä sitomasta huiveja paksusti ja aivan kaulaan kiinni. Vältä raskaita kaulakoruja lähellä kaulaa.

Suosi suoria selkeitä linjoja ja yhtenäistä väriä.

Punaisen voimaa

Lyhyt neulejakku 40 e, Gina Tricot. Pusero 59 e, Gudrun Sjöden. Gerry Weberin hame 100 e, Sokos. Remmisandaletit 60 e, Mango. Laukku 60 e, Lumi/Sokos.

Rento housuasu

Bleiseri 50 e ja housut 40 e, Lindex. Raitapusero 49 e, Gudrun Sjöden. Pallopaita 100 e, Gant. Kengät 100 e, Vagabond. Laukku 50 e, Kiomi. Korvikset 7 e, Sokos.

Näyttävä kuosi

Neule 40 e, Lindex. Pellavainen kauluspaita 25 e, Gina Tricot. Noomin hame 40 e ja sininen laukku 100 e, Stockmann. Tamaris-avokkaat 70 e, Sokos.

Apua punaisuuteen

Eilaliinan kirkkaansiniset silmät innostivat meikkitaiteilija Haije Sundqvistia. Hän korosti silmiä harmaalla mattaluomivärillä ja tummalla silmänrajauksella.

Eilaliinan silmäluomien iho on ohut ja punertava. Luomille kannattaa aina panna ensin pohjustusvoidetta väriä tasoittamaan.

Couperosalle tarkoitettua peiteainetta Haije suositteli siveltäväksi ohuelti poskille, meikkivoiteen päälle. Poskien ja nenänpielen ohut iho ja pinnalla olevat verisuonet kannattaa huomioida myös huulipunan väriä valittaessa.

Olisi hyvä välttää kylmiä sävyjä, ettei punaisuus korostu.

Kevennystä ja muotoa

Arkisin letillä ja juhlissa nutturalla pidettävät hiukset leikattiin ja värjättiin. Kampaaja Jenni Ruposen mukaan Eilaliinan hiukset olivat erittäin hyvässä kunnossa eivätkä vaatineet erityisiä hoitokäsittelyitä.

Leikkasin ihan vähän sivuista. Kerroksellisuus ja rikkonaisuus keventää hiuksia. Samalla hiukset kehystävät kasvoja uudella tavalla, Jenni sanoo.

Myös värillä oli merkitystä, kun hiusten väriä elävöitettiin. Hiuksiin tehtiin vaalealla ensin raitoja. Tyveen pantiin kolmea eri ruskean sävyä. Latvoihin lisätty kuparin väri nousi raitakohdissa kauniisti esille.

Teksti:Teksti Marjo Nevala | Tyyli Ainomari Setämaa
Kuvat:Tommi Tuomi /Otavamedia
Avainsanat: muoti, muuttuja, seura-hyvinvointi-kauneus, tyyli, Viva-lehti

Kommentit

Oma kommentti