Puhdasta jälkeä – Viisi tapaa puhdistaa iho

Puhdistustuotteita | Kuva Photos To GoSillä on väliä, miten ja millä tuottein kasvosi aamuin illoin puhdistat. Valitsimme aikuiselle iholle viisi ominaisuuksiltaan eri tyyppistä puhdistustuotetta. Viisikon jatkoksi poimimme kaksi tärkeää lisätuotetta: silmämeikin poistoaineen ja kasvoveden.

Puhdistus on yksi ihonhoidon kulmakivistä – riippumatta siitä, käytätkö meikkiä vai et. Säännöllinen ja huolellinen ihonpuhdistus etenkin illalla varmistaa sen, että hoitotuotteet pääsevät imeytymään ihoon täydellä teholla.

Hyvä puhdistustuote poistaa kasvoilta ehostuksen ja päivän pölyt ilman voimallista hankausta, ihoa kuivattamatta tai ärsyttämättä. Puhdistustehon lisäksi tärkeää on, että tuotteen hoitavat ominaisuudet vastaavat ihon vaatimuksia. Tästä pitävät huolen esimerkiksi kosteuttavat ainesosat, vitamiinit, antioksidantit ja rasvahapot. Niiden ansiosta myös ihonpuhdistukselle on saatu antiage-vaikutus.

Rajanveto hoito- ja puhdistustuotteen välillä onkin käynyt yhä häilyvämmäksi. Näillä syntyy putipuhdasta jälkeä!

Vinkki: Talviaikaan kasvojen aamupesuksi riittää, kun pyyhit yövoiteen rippeet ja iholle yön aikana kertyneen talin kasvoveteen kostutetulla pumpulilla.

1| Puhdistusemulsiota eli puhdistusmaitoa voit käyttää kahdella tavalla: veden kera eli huuhtoen kasvot puhtaiksi. Tai ilman vettä, jolloin pyyhit tuotteen iholta kasvopaperilla. Apteekkisarja Acon Face Plus Cleansing Milk saa hoitavuutta omega-rasvahapoista ja e-vitamiinista. 200 ml, 11 e.
● Kokeile myös: Yves Rocher Sérum Végétal3 Cleansing Milk, 200 ml, 14,50 e. www.yvesrocher.fi.

2| Puhdistusvoide sisältää runsaasti rasva-aineita, mikä tekee tuotteesta erityisen sopivan kuivalle iholle. Täyteläisyydestään huolimatta voide huuhtoutuu lämpimällä vedellä eikä jätä ihoa tahmeaksi. Eteeriset öljyt antavat tuoksun ja hoitavuutta ylelliselle Darphin Aromatic Cleansing Balmille. 125 ml, 86,30 e. www.darphin.fi.
● Kokeile myös: Vichy Essentielles Facial Cleanser, 100 ml, 8,90 e.

3| Poispestävä puhdistusöljy on oikea vaihtoehto silloin, kun iholla on runsaasti meikkiä tai se on laadultaan hankauksen- ja vedenkestävää. Kuivalle iholle levitettynä tuote toimii tehokkaammin kuin kostealla iholla. Kaikille ihotyypeille sopiva vesiliukoinen Dior Cleansing Oil sisältää suojaavaa liljauutetta. 200 ml, 33,60 e.
● Kokeile myös: Dermalogica PreCleanse, 150 ml, 54 e. www.dermalogica.fi.

4| Puhdistusgeeleissä on tarjolla myös kuivalle ja aikuiselle iholle sopivia vaihtoehtoja, jotka sisältävät kosteuttavia ja ikääntymisen merkkejä korjaavia ainesosia. Oriflame Ecollagen Anti-Ageing Cleanser muuttuu veden vaikutuksesta pehmeäksi emulsioksi. Hoitavuutta tuotteelle antaa kiinteyttävä peptidiyhdiste. 150 ml, 23 e. www.oriflame.fi.
● Kokeile myös: Estelle & Thild Ecorganic Cleansing Gel, 150 ml, 19,50 e. Polhem: (09) 260 0014.

5| Myös puhdistusvaahdoissa on koostumuksia eri ihotyypeille; yhteistä tuotteille on ihoa hellivä kermainen pehmeys. Pumppupulloon pakattu puhdistusvaahto on geelin tavoin poishuuhdottava. Kosteuttavaa ksylitolia ja rauhoittavaa allantoiinia sisältävä Herbina Sensitive Hellävarainen Puhdistusvaahto ilahduttaa riittoisuudellaan. 75 ml, 4,30 e.
● Kokeile myös: Korres Materia Herba Toning Cleansing Foam, 150 ml, 27,90 e. Korres: (09) 675 225.

6| Silmämeikinpoistoaine on välttämätön, jos käytät runsaasti silmämeikkiä tai meikkisi on vedenkestävää. Älä pihistele poistoaineen suhteen, vaan puhdista kumpikin silmä omalla pumpulilapulla.
Biotherm Biocils Anti-Chute poistaa vedenkestävän meikin ripsiä vaurioittamatta. 125 ml, 28,50 e.

7| Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen, kosteuttaa ja valmistaa ihon hoitotuotteille. Hoitavien ainesosien ansiosta kasvovesi toimii parhaimmillaan kuin kevyt seerumi uudistaen, kirkastaen ja kiinteyttäen ihoa.
● Ekosertifioidun Vivisanté Natural Skin -kasvoveden reseptistä löytyvät appelsiininkukkavesi, mustaherukan siemenöljy ja aaloeuute. 150 ml, 17 e. www.vivisante.com.

Puhdistustuotteita

Teksti:Tarja Smolander
Avainsanat: ihonpuhdistus, kauneus, puhdistustuotteet, seura-hyvinvointi-kauneus, Viva, Viva-lehti

Kommentit

Oma kommentti