Penninvenyttäjän pikamanikyyrit

Penninvenyttäjän pikamanikyyritTestasimme kolme erilaista kotimanikyyriä. Valitse itsellesi sopiva tai sekoittele tuotteita tarpeidesi mukaan.

Joustoa ja kirkastusta – alle 15 euroa

Testaaja: Hannele, 52. Kuivat kädet, pigmenttiläiskiä ja kuivat katkeilevat kynnet.

Essie Grow Richer -hoitolakka on ravitseva ja kasvua edistävä aluslakka kuiville ja hauraille kynsille. 14,90 e, 13,5 ml.
”Huomasin muutoksen kynsissä kahden viikon käytön jälkeen. Poikki napsahtavat kynteni selviytyivät kuntosalireissusta, joka on yleensä niille turmioksi. Pari kynttä on saanut kolhuja myös kokeilun aikana, mutta koko kynnen napsahtamisen sijaan niistä lohkeaa vain pieni pala. Kynteni ovat selvästi joustavammat.”

Omatekoinen kahvinporokuorinta. Kostuta kädet, hiero käsiisi kahvinporoja ja huuhtele lämpimällä vedellä. Kahvinporot pehmittävät kädet siloisiksi ja vievät mennessään myös ruoanvalmistuksen aiheuttamat hajut.
”Tämä kuorinta kävi vikkelästi. Kahvinporot tuntuvat suolaa ja sokeria hellävaraisemmilta. Iho jäi pehmeäksi – ja todellakin! – tuoksuvaksi. Voitelin kädet heti kuorinnan jälkeen, ja ne olivat ihanan siloiset pari päivää. Myös ihonväri oli tasaisempi ja kuulaampi.”

Freeman White tea & Licorice Renewal Brightening Balm käsibalsami on täyteläinen voide, joka kirkastaa ihoa ja ehkäisee ikääntymisen merkkejä. 5,50 e, 125 ml.
”Raikas ja kosteuttava voide imeytyi hujauksessa. En ehtinyt parin viikon käytön aikana huomata sen suurempia eroja pigmenttiläiskien värissä, mutta ihosta tuli joustavampi ja muuten tasaisemman värinen. Kahvikuorinnoilla oli varmasti osansa tässä.”

Joustoa ja kirkastusta - alle 15 euroa

Kynnet uusiksi – alle 20 euroa

Testaaja: Leena, 68. Lyhyet ja helposti poikkinapsahtelevat kynnet.

Kynsinauhoja hoitava Kynsilakanpoistopyyhkeet ovat uusi apteekin tuote. Yksittäispakatut pyyhkeet puhdistavat tarvittaessa kerralla sormien ja varpaiden kynnet. Pyyhkeet sisältävät kynsiä lujittavaa risiiniöljyä, luonnosta saatava antiseptistä eukalyptusöljyä sekä kynsinauhoja hoitavaa ja ravitsevaa E-vitamiinia. 7,99 e, 10 kpl.
”Yhdellä pyyhkeellä lähtivät vaivatta niin varpaiden kuin sormenkynsienkin lakat. Ravitsevan tuntuinen tuote ei kirvellyt eikä kuivattanut ihoa. Kynnet näyttivät käsittelyn jälkeen hieman kuivilta. Lakan poisto tuntui paljon nopeammalta, kun ei tarvinnut kaadella ainetta pullosta vanuun. Kätevä!”

Kiss Express On -manikyyrikynsissä on liimapinta jo valmiina, ja ne kiinnitetään painamalla kynnelle. Erikoisliima on luonnolliselle kynnelle hellävarainen. Pakkauksessa 24 kpl 10 eri kokoa. 11,90 e.
”Olen aina välttänyt tekokynsiä niiden vaikeuden vuoksi. Kiss-kynnet ovat luonnollisen näköiset ja pituudeltaan kätevän lyhyet. Kiinnittäminen oli todella helppoa, kynnet yksinkertaisesti painetaan omien päälle. Aivan kaikkiin kynsiini en löytänyt juuri oikeaa kokoa, ja ne kynnet näyttivätkin hieman epäaidoilta ja lähtivät nopeimmin pois. Ne kynnet, jotka istuivat hyvin, näyttivät todella kauniilta. Ensimmäinen kynsi napsahti kivutta pois toisena päivänä ja toinen kolmantena. No, kesto luvataankin vain kolmeksi päiväksi. Kynnet lähtivät pois lämpimällä vedellä omia kynsiä vahingoittamatta. Toimiva pikatuote juhlaan.”

Kynnet uusiksi - alle 20 euroa

Pehmitä ja silota – alle 30 euroa

Testaaja: Merja, 63. Kuivat kädet, katkeilevat kynsinauhat ja epätasaiset lohkeilevat kynnet.

Lush Helping Hands -käsivoide lupaa pikapehmentää työn kovettamat ja kuivattamat kädet. 12,95 e, 100 g.
”Voide oli todella ravitseva, mutta imeytyi hyvin. Kosteutti tehokkaasti ja kerran päivässä levitys riitti pitämään usein jopa kiristävän kuivat käteni joustavina. Tuoksu oli ehkä hieman liian vihreä makuuni.”

ACO Sense & Care Kynsinauhavoide estää kynsinauhojen halkeilun ja kuivumisen. 6,90 e, 15 ml.
”Tämä tuote toimi laakista. Pari päivää käytettyäni repsottavat kynsinauhat olivat muisto vain. Kynteen liimautuvia kynsinauhoja on myös todella helppo työntää taaksepäin voiteen ja kynsinauhatikun avulla.”

Trind Taikaviila tasoittaa ja kiillottaa kynnet. 6 e.
”Viilan karheampi puoli tasoitti kynsistä uurteet ja epätasaisuudet. Sileä puoli taas jätti niin kauniin kiillon, että en tarvitse edes päällyslakkaa. Viila on tuntunut vaikuttavan myös kynsien lohkeiluun, koska se silottaa kynnet niin tiiviiksi. Todellinen taikaviila!.”

Pehmitä ja silota - alle 30 euroa

Teksti Satu Varjonen | Kuvat Vessi Hämäläinen

Teksti: Viva
Avainsanat: kauneus, pikamanikyyrit, seura-hyvinvointi-kauneus, Viva, Viva-lehti

Kommentit

Oma kommentti