Panosta ja pihistä

Neljä näyttävää naista paljastaa edulliset ja ylelliset kauneudenhoitovinkkinsä. Kuinka tunnettujen näyttelijöiden Ritva Oksasen ja Inga Sulinin kikat eroavat tavallisen naisen tavoista?

Näyttelijä Ritva Oksanen, 72: Lahjoja roolihahmoille

Ritva OksanenEdulliset vinkkini | Puhdistan kasvoni huolellisesti joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Ulkoilen paljon, iho tarvitsee raikasta ulkoilmaa. Jos pakkanen pysyttelee alle 10 asteessa, kävelen kaikki työmatkat. Sain äidiltäni lahjaksi hyvän ihon, jota ylläpidän huolellisella hoidolla.

Luksusluottoni | Ihoani hoidan DUI Clinique -tuotteilla ja käyn kerran kuussa DUI-hoidossa, joka perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Suosikkejani ovat heidän puhdistusaineensa sekä jaloista turvotusta tehokkaasti häivyttävä Audrey Christian Venetrim -voide (45 e 150 ml).

Vanha perinteeni on ostaa jokaiselle roolihenkilölleni hajuvesi ja koru. Fanny ja Aleksander -näytelmän Helena Ekdahlin roolia varten ostin Diorin J’adore -tuoksun (84 e 50 ml) ja aidot korvakorut. Loviisa Niskavuorelle ostin sormuksen. Koruihin kaiverrutan aina roolihahmon nimen ja näytelmän ensi-illan.

DUI Clinique on yhdistelmähoito, jossa matalataajuusvirtalaitetta käytetään aktivoimaan kiinalaisen lääketieteen mukaisten yrttipohjaisten tuotteiden vaikutusta. Hoito toimii heti freesaavana, vahvistaa ja kiinteyttää ihoa, normalisoi nestekiertoa ja toimii sarjahoitona monia erilaisia iho-ongelmia korjaavana.

Eläkeläinen Marja-Liisa Wikholm, 65: Herkän ihon hoitoa

Marja-Liisa WikholmEdulliset vinkkini | Huuhtelen kasvoni kylmällä vedellä aamuin illoin. Olen aika allerginen, joten voin käyttää vain tarkoin valittua kosmetiikkaa. Aqualan perusvoide toimii hyvin kasvoilla eikä aiheuta mitään oireita.

Luksusluottoni | Natural Arbutin voide (50 e 50 ml) on sitten hieman kalliimpi tuote, mutta toimii myös hienosti kosteuttavana kasvojenhoitotuotteena, joka ei todellakaan ärsytä ihoa.

Suurin sijoitukseni ulkonäkööni lienee se, että olen käynyt enemmän tai vähemmän säännöllisesti kosmetologilla 19-vuotiaasta lähtien. Tuttu kosmetologi tuntee ihoni läpikotaisin ja tietää minulle sopivat tuotteet. Uskonkin ennaltaehkäisevään hoitoon enemmän kuin jo syntyneiden vahinkojen korjaamiseen.

Eläkeläinen/näyttelijä Inga Sulin, 66: Luonnonmukaista kauneutta

Inga SulinEdulliset vinkkini | Aloitan päivän vedenjuonnilla ja juon sitä päivän mittaan paljon. Kausittaisen sinkin syönnin olen todennut tekevän hyvää iholle, kynsille ja hiuksille.

Sekä ihon puhdistukseen, ravitsemiseen että leivän päälle käytän luontaistuotekaupasta saatavaa neitsytkookosöljyä (10,95 e 500 ml). Yötä vasten en laita iholle mitään.

Olen huomannut kahvinjuonnin suurentavan huokosia, joten vältän sitä. En ymmärrä kauniiden kosmetiikkapurkkien huimia hintoja, enkä sijoittaisi niihin.

Luksusluottoni | Kallein sijoitukseni ulkonäkööni on pigmenttimuutosten sekä nenänpielen pintaverisuonten laserointi ihosta.

Eläkeläinen Kerttu Ruuska, 67: Ryhtiä ilmeeseen

Kerttu RuuskaEdulliset vinkkini | Täysin ilmainen kasvojenkohotus on pyyhkeen kylmällä vedellä kasteleminen ja television katseleminen pyyhe sidottuna alhaalta ylöspäin niin, että posket kiristyvät ylöspäin.

Silmäpusseihin tehoava keino on viilentää teräslusikat pakastimessa ja asettaa ne silmille kuperat puolet alaspäin pitkällään sängyssä tai sohvalla.

Luksusluottoni | Olen käynyt Helsingissä Collin Hydrolifting -hoidoissa. Sitä annetaan esimerkiksi Kosmetologikoululla. Olen ottanut sitä 6-10 kerran sarjoina tai joskus yksittäisesti. Hinta on noin 70 euroa kerralta. Tarjoushintaiset sarjahoidot tulevat halvemmaksi.

Hoitoon kuuluu peruspintapuhdistus, kuorinta, seerumi, anti-agevoiteella hieronta, liftaava naamio ja liftaava seerumi. Hoito kestää tunnin. Kaikki hoitoon tarvittavat aineet tulevat tehtaalta yhdessä pakkauksessa ja loput aineet saa mukaansa, mikä minusta on reilua ja mukavaa.

Hoidon jälkeen olen aina tuntenut itseni raikkaammaksi ja puhtaammaksi. Ihoni on tuntunut pehmeämmältä. Pari päivää hoidon jälkeen olen ajatellut: näin minä vanheneva nainen hoidan itseäni. Kulmakarvat on siivottu ja orastavat viikset sekä irtokarvat leuassa poistettu vahalla. Nämä toimenpiteet antavat ryhtiä kasvoihin.

Teksti Satu Varjonen | Kuvat Arto Wiikari, Ari Ijäs ja Seppo Saarentola

Teksti: Viva
Avainsanat: kauneudenhoito, kauneus, Ritva Oksanen, seura-hyvinvointi-kauneus, Viva, Viva-lehti

Kommentit

Oma kommentti