Onko hiuksillasi ikäraja?

Sekä harmaahiuksinen että pitkätukkainen lukijamallimme joutuivat suuren kysymyksen eteen: pitäisikö hiustyyliä muuttaa iän vuoksi? Asiantuntija, IdHair Finland -kouluttaja Heidi Alastalo ratkaisi kinkkiset ongelmat.

Helena ennenHelena, 81 vuotta

Helenan harmaus lisääntyy parin vuoden sisällä ja sävystä tulee täydellinen hopeanharmaa, jota ei kannata väreillä peitellä. Harmaa on hiusten uusi musta, jos lainaamme muodista tuttua iskulausetta.

Mitä tehtiin?

Helenan hiusten harmausprosentti on 50-75:n välillä. Hiuksissa on permanentti. Heidi Alastalo lähti piristämään Helenan hiusten mallia nostamalla leikkauksen painopistettä ylöspäin, jolloin kampauksen tekoa vaikeuttava takaraivon pyörre jää paremmin piiloon. Hiukset saivat näin kohotusta ja runsautta. Hiuksiin föönattiin tukeva föönikampaus, jotta permanentin antamaa tukea päästiin käyttämään hyväksi. Kotioloissa sama tulos saadaan rullilla.

Helena jälkeenMiksi?

Väri on upea ja muuttuu parin vuoden sisällä entistä hopeaisemmaksi ja tasaisemmaksi – sitä ei siis lähdetty värjäämään. Täysin toiseksi värjääminen tuo aina mukanaan myös tyvikasvuongelman.

Oma mielipide

– Annoin kampaajalle täysin vapaat kädet, ja hän päätyi samaan tulokseen kuin omakin kampaajani: harmaata ei peitetä. Olen tyytyväinen!, Helena sanoo.

 

 

 

Maija ennenMaija, 60 vuotta

Rennosti aukiharjatut hiukset tuntuivat Maijasta omemmilta kuin tyylikäs banaaninuttura. Ei ihme, sillä tämä kampaus on todella nuorekas. Kuva todistaa, että ikään liittyvät hiusennakkoluulot voi unohtaa – peili ratkaisee.

Mitä tehtiin?

Maijalla on pitkät hiukset, joita kortisonilääkitys on haurastuttanut ja harventanut. Harmausprosentti on 10-20. Hiuksiin laitettiin keskiruskea puolikestoväri, koska harmautta ei haluttu peittää kokonaan, vaan se saa kuultaa hienoisesti läpi. Maija pitää pitkiä hiuksiaan aina kiinni, joten hiukset koottiin helpolle ja tyylikkäälle banaaninutturalle.

Maija jälkeenMiksi?

Näin väri näyttää luonnolliselta ja eläväiseltä. Hiusten latvoja tasoitettiin vain hiukan eikä kerrostettu, jottei latvasta tulisi hiirenhäntämäistä. Pitkät hiukset ovat ehdottomasti Maijan tyyliä ja sopivat hänelle hyvin. Nuorentavaksi väitettyä lyhyttä mallia ei tarvinnut edes harkita.

Oma mielipide

– Väri on todella hyvä, mutta banaaninuttura on niin hieno omaan rennompaan tyyliini verrattuna, että tuntuu kuin sen myötä olisi tullut 10 vuotta lisää, Maija sanoo.

BanaaninutturaTee banaaninuttura näin:

Jaa hiukset takaraivolta kahtia oikealle ja vasemmalle puolelle. Jätä hiusten päällysosa vapaaksi. Tupeeraa molemmat puolet. Kiepauta toinen puoli käden ympärille banaaniksi, hivuta käsi välistä pois ja kiinnitä hiukset pinneillä. Käännä toinen puoli banaanin ympärille ja ujuta latvat sen sisälle. Työnnä harottavat hiukset banaanin päältä sisälle ja kiinnitä pinneillä. Kampaa päällysosa taakse, kierrä banaanin ympäri ja kiinnitä pinneillä. Silottele ja viimeistele lakalla.

Teksti:Satu Varjonen
Avainsanat: hiukset, kauneus, seura-hyvinvointi-kauneus, Viva, Viva-lehti

Kommentit

Oma kommentti