Meikkipeilit: Peilikuvalla on väliä!

Fakta on, että meikistä tulee tuhruinen, jos sitä ei näe tehdä. Kun Raili Hulkkonen antaa asiakkaalleen peilikuvan viisinkertaiseksi suurentavan käsipeilin, hän tietää odottaa parahdusta. Selvää nimittäin on, että suurentava peili paljastaa kaikennäköistä sellaista, minkä nainen mieluiten jättäisi itsessään näkemättä.

– Luonnollinen reaktio on viedä peili kauas, jolloin kuva on epäterävä. Peili pitää nimenomaan tuoda lähelle, koska tarkoitus on nähdä rajaus tai ripsien tyvi kunnolla, hän sanoo ja vakuuttaa, ettei suurentavaa peiliä ole tarkoitettu yleiskatseluun vaan työskentelyyn. – Pidä peiliä kädessä ja kääntele päätä sen mukaan, mitä teet. Kun meikki on valmis, tarkista tulos silmälasien kanssa peilin normaalipuolelta, sillä sellaisena muut sinut näkevät. Hyvin liki- eli miinusnäköiselle Raili Hulkkonen suosittelee helppokäyttöisiä voidemaisia luomivärejä. 

 Raili Hulkkonen

Selväpiirtoinen suurentava käsipeili on hänen mielestään pöytä- ja seinämalleja parempi, koska työskentelyasennosta tulee melkein automaattisesti luonnollinen. – Kylpyhuoneessa valaistus on mitä on, ja siellä yleensä kurkotellaan etukenossa hieman ylväästi.

Epäluonnollisessa asennossa luomista saa liian positiivisen kuvan. Kuva vääristyy myös silloin, kun pöytäpeili ei ole tarpeeksi korkea ja istuma-asento on makaava. Silloin et näe, miltä oikeasti näytät. Valon pitäisi aina tulla viistosti kasvoille, ja parasta Raili Hulkkosen mielestä on luonnonvalo. – Sitä kannattaa käyttää hyväksi nyt, kun siitä taas saa nauttia!

Suurentavat kasvopeilit helpottavat meikkaamisessa

 

Kasvopeilit

  • Kylpyhuonetarvikkeita valmistavan Geesan valikoimissa on monenlaisia laadukkaita meikkipeilejä, on seinään kiinnitettäviä nivelvartisia versioita sekä pöytämalleja, valaistuja ja tavallisia. Kuvassa olevan neliön muotoisen pöytämallin (210 x 210 mm, korkeus 398 mm) toinen puoli on tavallinen, toinen kolme kertaa suurentava.
  • Kaksipuolinen käsipeili on näppärä niin kotona kuin matkoillakin. Suurennoskertoimen kasvaessa yli viiden peilikuva alkaa yleensä selvästi vääristyä. Kuvan peilit ovat Stockmannilta ja Sokokselta.
  • Verkkovirralla tai paristolla toimivia valaistuja meikkipeilejä on useilla valmistajilla. Niiden kirkas LED-valo on armoton eikä yleensä vastaa valaistusta, johon meikki on tarkoitettu. Kuvassa uuden Elle by Beurer -malliston viisinkertaisesti suurentava paristokäyttöinen malli FCE79, jonka voi ruuvata seinään tai kiinnittää imukupeilla esimerkiksi lasipintaan. Suositushinta noin 80 euroa. Beurerin erittäin tukeva verkkovirralla toimiva kaksipuolinen pöytämalli BS69 maksaa 50–60 euroa.
  • Duroyn taskupeili on kätevä sujauttaa laukkuun. Suurentavan puolen vahvuus on valittavissa muutamasta vaihtoehdosta. Käsilaukkupeili maksaa tavarataloissa noin 25 euroa.

Valoa ja suurennosta pikkutarkkaan meikkaamiseen

 

  • Apteekkien valikoimissa on suurennuslaseja ja pinsettejä, joissa on LED-valo. Niiden avulla pienten hajakarvojen näkeminen ja nujertaminen on hieman helpompaa.
  • Guerlain on oivaltanut liittää suurentavan peilin Rouge G de Guerlain -huulipunan sekä Noir G de Guerlain -ripsivärin pakkaukseen. Pisteet ideasta, jonka saisi mielellään lainata puuterirasiaankin.

Täsmälasit täsmäetäisyydelle

Optikko Harry Sundström kuunteli aikansa vaimonsa meikkauspulmia ja päätti ratkaista ne yksilöllisillä meikkauslaseilla.

Helsinkiläinen optikkoliike V. Paulin Ky on erikoistunut muun muassa lentäjien näkemiseen. – Ilmailussa hyvä näkeminen on elinehto, ja olen oppinut tunnistamaan alan ongelmat, koska harrastan itse purjelentämistä, Harry Sundström kertoo. Hänen vaimolleen valmistamansa meikkauslasit ovat muunnelma yksilöllisesti tehdyistä lentäjänlaseista.

Meikkauslasit

  • Valmiina ostettavista meikkauslaseista on apua, kun ikänäkö alkaa noin nelikymppisenä oireilla, mutta silmälasipäisille valmislasien voimakkuudet eivät riitä. Cailapin yksilinssiset meikkauslasit maksavat 10,90, kaksilinssiset 15,90 euroa, Sokos.
  • Harry Sundström teki vaimolleen yksilölliset meikkauslasit. Niillä pujottaa vaikka langan neulansilmään.

– Valmislasit eivät toimi, jos silmät ovat eri paria ja on hajataittoa, prismakorjausta tai muuta. Meikkauslaseissa haasteena on järkevä mekanismi, mutta periaatteessa muuten on kyseessä vain optinen ammattitaito.

Idea on yksinkertainen: etsitään vahvuus, jolla meikkaaja näkee parhaiten noin 30 sentin päässä olevan peilikuvansa sopivasti suurentavasta peilistä. – Aivan samoin voisin suunnitella vaikkapa varpaiden kynsien leikkauslasit, Sundström naurahtaa ja kertoo, että hänellä itsellään on lukulasien lisäksi muun muassa askartelulasit ja höyläyslasit.

Täsmälaseja optikko tekee kokeilunhalusta. – Se on aikaa vievää puuhaa. Vaimolle teen lasit mielelläni, koska hän on paras kaverini.

Meikkipeili maailmalta

Thaimaassa saa matkamuistokauppiaalta vaikka koristeellisen käsilaukkupeilirasian. Laadukkaita suurentavia käsipeilejä myydään ainakin Saksassa. Ja jopa pienessä teneriffalaisessa kosmetiikkapuodissa oli erinomainen meikkipeilivalikoima.

Eli maailmalla kannattaa katsoa, millaisia peilejä on tarjolla. Saksassa muuten myydään myös kunnon pinsettejä!

Tiedustelut: Beurer, tiedustelut AV-Komponentti Oy, puhelin (09) 8678 020, Geesa, tiedustelut ja jälleenmyynti Kylpyhuonekeskus Helsinki Kylpyhuoneet Oy, puhelin 010 420 6000, Harry Sundström, Optikko V. Paulin Ky, puhelin (09) 753 6628

Lue lisää Vivasta 4/2013!

Teksti: Minna Sulin
Kuvat: Seppo Saarentola ja valmistajat

Teksti: Viva
Avainsanat: meikkaus, meikkipeilit, peilit, Raili Hulkkonen, seura-hyvinvointi-kauneus, valopeilit, Viva, Viva-lehti

Kommentit

Oma kommentti