Meikkausvinkit: Vältä korppikotka-look

Kovat värit, rajut rajaukset ja paksu pohjameikki eivät kaunista ketään. Meikkaaja Haije Sunqvist teki pehmeän arkimeikin lukijamallillemme Merja Kuusirannalle, 61.

Meikkausvinkit

Näin pehmennät meikki-ilmeen

1. Pehmeyttä kulmiin

Merjalla on valmiiksi kestopigmentoidut kulmat. Ne saivat hiukan pehmeämmän muodon ja aavistuksen lisäpaksuutta puuterimaisesta kulmaväristä, joka levittyy luonnollisesti siveltimellä. Väri on sama kuin raidoitettujen hiusten tummimmassa kohdassa. Ilmettä kohottava kulmien muoto on siipimäinen, iiriksen kohdalta kohoava ja pitkä.

Pehmeyttä kulmiin

2. Savuinen silmänrajaus

Merjan rajaukset tehtiin pehmeällä rajauskynällä, joka oli teroitettu mahdollisimman teräväksi. Kotioloissa rajauksen voi töpöttää pienillä viivoilla, joiden kolot täytetään jälkikäteen. Kun rajaus vielä pehmennetään topsyllä tai vaahtomuoviaplikaattorilla, siitä tulee siisti, mutta elegantin pehmeä. Metsän- ja sammalenvihreät sävyt toimivat loistavasti ruskean ja harmaan tilalla. Alarajauksen käyttö riippuu täysin silmän muodosta, mutta levitystekniikka toimii samoin kuin ylärajauksessa.

Savuinen silmänrajaus

3. Persikkaposket

Merjan oliiviin vivahtavalle ihonvärille sopii upeasti punertavaan taittuva aurinkopuuteri ja raikkaan marjainen poskipuna. Varjostus häivytettiin huolella poskiluun alapuolelle, ohimoille, otsanrajaan ja kaulan alle. Näin se muotoilee kasvot kauttaaltaan ja antaa iholle lämmintä hohdetta. Itse poskipunaa pyöräytettiin vain poskipäälle, josta se häivytettiin huolella poskiluuta ylöspäin. Raikas puna heleyttää hipiän ja kirkastaa jopa silmät. Hieman koralliin tai oranssiin taittuvat persikkaiset sävyt toimivat useimmilla arkikäytössä loistavasti.

Persikka posket

4. Heleät huulet

Jos huulillasi on pystyhuonteita, joita pitkin huulipuna tuppaa karkailemaan, levitä pohjalle ensin huultenpohjustusaine. Merjan huulet rajattiin huultenrajauskynällä. Rajausta pehmennettiin topsypuikolla. Näin huulipuna levittyy pysyvämmin ja siistimmin, eikä näkyviä rajoja jää esiin. Puna vaikuttaa paljon hampaiden väriin. Ruskeat sävyt korostavat keltaisuutta ja kylmät kuten vanha roosa, malva ja siniseen taittuvat pinkit valkaisevat purukalustoa optisesti. Tummemman sävyinen iho kestää voimakkaampia sävyjä ja vaaleampi hyötyy heleistä punista.

Heleät huulet

Vinkki: Huultenrajaukset voi pehmentää vanupuikolla.

Meikkaustila kuntoon

Liian vahvojen kontrastien ja muiden meikkimokien tärkein eliminoija on hyvä valaistus. Täällä pohjolassa luonnonvaloa on suurimman osan aikaa vuodesta liian vähän, ei siis ihme, että hämärässä makuuhuoneessa parinkymmenen watin lampun alla syntyy suttuista jälkeä. Meikkaa kohtisuoraan tulevassa valossa esimerkiksi kylpyhuoneessa. Mitä luonnollisempi valo, sitä paremmalta meikki näyttää joka valaistuksessa. Myös ikänäkö tekee temput meikatessa. Panosta suurentavaan meikkipeiliin, jota voit liikuttaa lähemmäs ja kauemmas.

Luonnollinen meikkipohja

Arkeen käy hyvin luonnollinen pohjameikki, jonka tarkoitus on vain tasoittaa ihonsävyä. BB-voiteet ovat loistotuotteita lähes kaikille. Niistäkin löytyy erilaisia pigmenttipitoisuuksia, hoitavia ominaisuuksia ja lähes aina aurinkosuoja. Tarvittaessa pigmenttiläiskät ja mahdollisen punoituksen voi vielä peittää niille tarkoitetuilla peitetuotteilla.

Väärä meikki vanhentaa

  1. Liian vaalea meikkipohja vanhentaa, luo kalkitun ilmeen ja korostaa muuta meikkiä turhan rajusti.
  2. Mustat ja paksut kulmat ovat korppikotkamaisen ilmeen näkyvin moka. Myös liian ohueksi piirretyt mustat viivat ovat omiaan luomaan Julmia Juonisen kaksoisolennon.
  3. Kova ja musta eyeliner-rajaus tekee katseesta kovan ja nestemäinen tuote saattaa aiheuttaa herkille silmille vuotoa. Se on vaikea saada siististi ryppyiselle luomelle.
  4. Tunkkaiset ja liian räikeät tai tummat poskipunasävyt vievät ihosta kaiken raikkauden. Väärin levitetty poskipuna tai varjostus ei täytä tehtäväänsä eli kasvojen muotojen korostamista.
  5. Vääränsävyinen puna tai rajaus luovat helposti suttuisen tai liian kovan ilmeen. Myös hampaiden sävyn tulisi vaikuttaa huulipunasävyn valintaan.

Teksti: Satu Varjonen
Kuvat: Jorma Marstio

Teksti: Viva
Avainsanat: kauneus, meikkaus, seura-hyvinvointi-kauneus, Viva, Viva-lehti

Kommentit

Oma kommentti