Luonnollisesti hoidetut hiukset

Hoida kutrejasi ja herkistynyttä hiuspohjaasi luonnonkosmetiikalla. Kokosimme kolmen hintaryhmän shampoot, hoitoaineet ja muotoilutuotteet.

Hiustenhoitotuotteita

Edulliset

Ekologinen Ma Provence palashampoo vastaa noin kahta pulloa nestemäistä shampoota eli tuote on todella riittoisa. Tiivistettyyn muotoon painettu shampoo vaahtoaa hyvin, ja sen sisältämä punainen savi ravitsee kuivia hiuksia ja hiuspohjaa. Kiinteä tuote kulkee helposti mukana matkoilla ja lentokoneessa. 12,50 e, 85 g.

Urtekram Nordic Birch -hoitoaine on siitä harvinainen luonnonkosmetiikkatuote, että sen tuoksu on hyvin mieto. Koivunlehtiuute, koivusokeri ja iltahelokkiöljy kosteuttavat hiuksia ja jättävät ne mukavan ryhdikkäiksi. 7,50 e, 245 ml.

Sante Hair Wax -hiusvaha tuoksuu ihanasti kookokselta ja silottaa ja kiillottaa hiuksia luomulaatuisen jojoban sekä seesaminsiemenöljyn voimin. Sopii enemmänkin karheiden hiusten kesyttämiseen kuin vahvaa pitoa kaipaaviin kampauksiin. Erinomainen pörröisten latvojen silottaja. 11,60 e, 50 ml.

Hiustenhoitotuotteita

Keskihintaiset

Sante Naturally Gentle and Nourishing Velvet Rose shampoo tuoksuu ylellisesti ruusuilta ja hoivaa hellästi herkkää hiuspohjaa. Hiukset vahvistuvat vehnänalkiouutteen ja silkkiproteiinin voimalla ja hiuspohja rauhoittuu ruusunmarja- sekä ruusu-uutteiden avulla. 11,70 e, 200 ml.

Frantsila Midsummer Rose Hellä Luomu hiushoiteen luomuyrttiuutokset, aromaterapeuttiset eteeriset öljyt ja kukkaterapeuttiset uutokset korjaavat ja hoitavat hiuksia, hiuspohjaa ja jopa mielialaa. Sopii eritoten kutiavalle tai hilseilevälle hiuspohjalle. 9,85 e,
200 ml.

K Pour Kárite Pure -muotoiluvoiteessa on miellyttävä tahmaton koostumus, vaikka muotoilevana aineena toimiikin sokeri. Levittyy helposti eikä jätä hiuksia rasvaisiksi. Piti hennohkot lyhyet hiukseni yllättävän kivasti kuosissa. Tuote korostaa kauniisti myös luonnontaipuisia hiuksia. Hoitavina aineina toimivat karitevoi, sitrukset, yrtit ja inkivääri. 12,50 e, 100 g.

Hiustenhoitotuotteita

Ylelliset

Green People Intensive Repair shampoo on erityisesti kärsineille ja käsitellyille hiuksille suunniteltu vahvistava ja rauhoittava shampoo. Luonnolliset öljyt palauttavat hiusten kosteustasapainon. Riittoisa tuote pesee hiukset todella puhtaiksi hiuspohjaa ärsyttämättä. 26,60 e, 200 ml.

Mádara Nourish and Repair Conditioner -hoitoaine ravitsee kuivia ja kärsineitä kutreja nokkosen ja kvittenin tehoilla. Ehkäisee hiusten katkeilua ja latvojen haaroittumista. Notkeasti levittyvä geelimäinen tuote selvittää hiukset tehokkaasti ja jättää hiukset sileiksi tekemättä niitä raskaiksi. 13,80 e, 250 ml.

Vivisantén Volyymikuitu lisää hiusten tuuheuden jopa nelinkertaiseksi. Yli 80 % luonnollista puuvillakuitua sisältävä tuote toimii kuten hiuspuuteri, sitä ravistellaan hiusten tyveen ja muotoillaan sormin. Kutrit kohoavat saman tien kauniisti koholle, mutta pysyvät pehmeinä eikä kiiltokaan tunnu kärsivän.Värisävyinä ruskea ja vaalea. 26 e, 15 g.

Miten löydän ekokampajan?

Ekokampaamoissa pyritään vaalimaan yleisesti luontoystävällisiä arvoja. Kauneutta hoidetaan luontoa ja lähimmäisiä kunnioittaen, hoidoissa vältetään turhia kemikaaleja suosimalla kasviperäisten ja ekologisten tuotteiden käyttöä ja hoitotyössä ylläpidetään käsityöläisarvoja.

  • Ekokampaajia on kuitenkin hoitotuotteensa ekologisemmiksi vaihtaneista aina omat värinsä keittäviin ja hiuksia ja hiuspohjaa kaalinlehdillä, turpeella, merilevällä ja savella hoitaviin luomutaitureihin.
  • Itsellesi sopivan kampaamon löytämistä helpottaa ekokampaajien oma yhdistys.
  • Kokeile luonnollisia hiustenhoitotuotteita pari viikkoa ennen lopullisen mielipiteesi muodostamista. Kemiallisilla aineilla kyllästetyt hiukset ja hiuspohja tarvitsevat siirtymä- ja puhdistumisaikaa.
  • Luonnonkosmetiikan hiusten muotoilutuotteet ovat vähemmän tehokkaita ja antavat vähemmän pitoa kuin synteettiset muotoilutuotteet, koska pitoa antavat aineet ovat luonnollisia kuten suolaa, kasvivahoja tai sokeria.

 

Lue lisää Vivasta 12/2012!

Tiedustelut: Frantsilan Luomuyrttitila 03 343 5500, Green People/Norris Cosmetics Oy 09 270 6051, K Pour Kárite/Ekovista 02 07340 250, Ma Provence/Mikacos Oy 09 75104 400, Sante ja Mádara/Natcos Oy 020 752 9900, Vivisanté Finland Oy 020 746 6460, Urtekram

Teksti: Satu Varjonen
Kuvat: Seppo Saarentola

Teksti: Viva
Avainsanat: hiustenhoito, kauneudenhoito, seura-hyvinvointi-kauneus, Viva, Viva-lehti

Kommentit

Oma kommentti