Kauneuden kesävinkit

Kesäisen kauneuden hoidon ei tarvitse olla monimutkaista todistavat juttumme kaunottaret.

Näyttelijä/eläkeläinen Kirsti Wallasvaara, 69: Yksinkertaisuus kunniaan

Kirsti Wallasvaara”Kauneudenhoitokonstini ovat kyllä äärimmäisen yksinkertaiset. Isäni oli apteekkari, joten olen aina luottanut apteekin tuotteisiin. Ne ovat luotettavia ja puhtaita. Teatterikoulusta lähtien olen käyttänyt apteekista saatavia A-vitamiinivoiteita kesät talvet. Bepanthen-voide (5,91 e 30 g) on myös luottotuotteeni. Olenkin joskus miettinyt, kuinka vähällä sukupolveni on päässyt näissä ulkonäköasioissa. Nykyään on niin paljon tuotevaihtoehtojakin, että ihan kauhistuttaa.

Viime vuonna Madeiralla ostin paikallisesta kioskista Ambre Solairen aurinkovoiteen (11,30 e 200 ml). Sillä pärjäsimme koko loman. Madeira vei sydämen ja siellä oli ihanan rentouttavaa ja helppoa olla bikineissä muiden eläkeläisten seurassa.”

Eläkeläinen Sirkka Koponen, 61: Kimallusta kesään

Sirkka Koponen”Olen sporttinen ja menevä tyyppi, en juurikaan meikkaile vapaa-aikana. Ihonhoitotuotteita tykkään kyllä käyttää. Kasvojen hoidossa suosin Decléorin tuotteita. Kesäisin ihana tuote on Estée Lauderin Day Wear Plus Sheer Tint Anti-Oxidant Mosturizer SPF 15 -sävyttävä päivävoide, joka suojaa ja antaa iholle tasaisen sävyn. Aurinkopuuteri tuo kotoisessa Suomessakin iholle kaunista väriä. Soleil Tan de Chanel (53,75 e) on suosikkini.

Ulkomaanreissuilla ostan lentokoneesta Ultrasun Glimmer Formula SPF 20 -aurinkovoidetta (22,50 e 100 ml), joka tekee ihosta kauniisti hohtavan ja kestää hikoilun ja hankauksen. Olen tällainen bling bling -ihminen, joten kaikki kimalteleva ja glitter ovat minun juttuni.”

Eläkeläinen Salme Wikberg, 75: Klassiset luottotuotteet

Salme Wikberg”Vietämme lähes puolet vuodesta mökillä. Siellä kuluu koko perheelle sopivia perusvoiteita ja Lumenen ja Nivean tuotteita. Lumenen vartalovoide kosteuttaa hyvin saunan jälkeen. Puhdistukseen toimivat hyvin ACO:n puhdistusemulsio ja kasvovesi.

Ulkomailla käytän kasvoilla aina aurinkosuojaa 20 sekä lisäksi suojakertoimen sisältävää meikkivoidetta. Tällä hetkellä käytössäni on Lumenen Ultra Smooth Hoitava Meikkivoide SK 20. Loistava kesätuote kaikkiin säihin on tuttu ja turvallinen Sensain 38° ripsiväri (24,10 e), joka ei leviä helteessäkään.”

Plastiikkakirurgian professori, entinen kokoomuksen kansanedustaja Sirpa Asko-Seljavaara, 72: Käytännön konstit

Sirpa Asko-Seljavaara”Selvästi näkyvät rumat luomet tai ihokasvaimet kasvoissa kannattaa poistattaa hyvissä ajoin ennen kesää. Arvet vaalenevat hitaasti. Liika aurinko ja erityisesti ihon polttaminen vanhentaa ihoa ja altistaa ihosyövälle. Kesäisin lierihattu on hyvä suoja, jotta kasvot eivät saa liikaa aurinkoa. Tupakointi kannattaa välttää aina, sillä se aiheuttaa kelmeän ihon ja hiusryppyjä. Meikkituote, jota Raili Hulkkonen minulle suositteli, on Estée Lauderin eyeliner (24 e), joka levitetään pensselillä. Pysyy varmasti myös kesällä ja jättää siistin jäljen.

Lisävinkkinä kehottaisin kasveista pitäviä hankkimaan puutarhapalstan, jos omaa pihaa ei ole. Siinä voi viljellä yrttejä, marjoja ja juureksia talveksi ja kesäksi. Mullassa kaivaminen lisää yhteisöllisyyttä ja vähentää allergioita. Kaupunkiviljely on nyt suurinta muotia. Sitä voi harjoittaa parvekkeella, katolla, pihalla ja kasvimaalla.”

Eläkeläinen Hilkka Laitinen, 90: Terveet elämäntavat kunniaan

Hilkka Laitinen”Ihoni on todella kuiva, mutta silti ensimmäiset kunnon ryppyni ilmestyivät vasta hieman ennen 90:ää ikävuotta. Uskon, että 40 vuotta avantouintiharrastusta on pitänyt minut pirteänä. Olen pitänyt aina ruokavaliostani huolen – syön paljon vihanneksia ja hedelmiä ja tarpeeksi proteiineja. Kuorin kasvoni kerran viikossa saunassa. Käsivarsia ja kinttuja rasvailen myös säännöllisesti. Luotan Yves Rocherin tuotteisiin.

Olemme mieheni kanssa viettäneet kymmenen talvea Floridassa. Olemme onnekkaita, sillä olemme päässet matkustelemaan muutenkin melko paljon. Ulkomaiden helteessä suojaan ihoni Yves Rocherin aurinkovoiteella (SK 30, 12,90 e 50 ml). Uskon, että 66 vuotta onnellista avioliittoa näkyy varmasti myös kasvoilla.”

Teksti Satu Varjonen | Kuvat Paula Kukkonen, Pekka Nieminen, Marjo Tynkkynen, Arto Wiikari

Teksti: Viva
Avainsanat: kauneus, kauneusvinkit, seura-hyvinvointi-kauneus, Viva, Viva-lehti

Kommentit

Oma kommentti