Hehku Armin tyyliin

Armi KuuselaSuuresti ihailtu Armi Kuusela kruunattiin maailman kauneimmaksi naiseksi 60 vuotta sitten. Selkeys ja pienet yksityiskohdat ovat elegantin Armi-tyylin salaisuus.

Lähes mystisen aseman saavuttanut Armi Kuusela on ollut yksi palvotuimmista kauneusihanteistamme. Tämä alaikäinen koulutyttö Muhokselta kruunattiin maailman kauneimmaksi naiseksi 29.6.1952. Armi vei sodan jälkimainingeissa vellovan Suomen sydämen yhdeltä istumalta. Hänen voittoaan juhlittiin koko Suomen voittona, ja se edusti parempaa tulevaisuutta muuten epävarmana aikana.

Aiemmin samana vuonna Armi oli valittu Suomen Neidoksi. Seura-lehti julkaisi tuolloin ne periaatteet, joiden mukaan tuomariston valinta syntyi. Kriteerit olivat:

 1. Vartalon kauneus
 2. Kasvojen kauneus
 3. Persoonallisuus (ryhti, arvostellaan parhaiten kansallispuvussa, viehätysvoima)
 4. Lihasten kunto
 5. Sulo ja käyttäytyminen (arvostellaan parhaiten iltapuvussa)
 6. Sivistys (yleinen suhtautumistapa, puhetapa)
 7. Vartalon ja hiusten huoliteltu kunto
 8. Ääni
 9. Siveellinen maine.

Klassinen meikki

Armin missiaikojen tyyli peilasi melko tarkasti 50-lukua. Meikin pääpiirteet olivat kauniisti kaareviksi muotoilluissa kulmissa, mustissa eyeliner-rajauksissa ja kirkkaanpunaisissa huulissa. Aikuisen Armin tyyli on softattu versio samasta ilmeestä. Kulmat ovat vuosien varrella aavistuksen vaalentuneet, rajaukset pehmentyneet ja huulipunan sävy muuttunut heleämmäksi. Hedelmäinen poskipuna kirkastaa ihoa ja tuo sille terveen nuoren rusotuksen.

Hunajaiset hiukset

Hunajahiuksisen Armin hiustyyli on aina ollut pehmeä ja naisellinen. Hiusten pituus on ollut enemmän tai vähemmän korvanlehden alle ulottuva ja kutrit ovat aina olleet laineilla tai kiharoilla. Modernimpi versio missiaikojen rullakiharatyylistä syntyy kiepauttamalla latvat muotoiluraudalla kevyesti ulospäin.

Hehku Armin tyyliin Armin tyyliset kulmat ovat linnunsiipimäiset. Korosta siis kulmia kynällä ja hae niihin kauniin kaareva muoto. Valitse kulmakynän sävy korkeintaan pari astetta hiuksiasi tummemmaksi.
Hehku Armin tyyliin Klassinen nestemäinen eyeliner-rajaus on tämän silmämeikin juju. Rajaus alkaa kapeana silmän etuosasta ja levenee aavistuksen silmäkulmaa kohden. Luomille voit tehdä tilanteen ja silmiesi muodon mukaan yhden värin meikin tai luomivakoa korostavan banaanivarjostuksen.
Hehku Armin tyyliin Armin 50-luvun paloautonpunainen huulipuna pehmenee koralliseksi aikuiseen tyyliin. Korallinsävyt sopivat yllättävän monelle vaaleaverikölle.
Hehku Armin tyyliin Aikuinen Armi-tyyli sopii erinomaisesti helsinkiläiselle Vivan lukijalle Eva Sundqvistille.

Armin missityyli

 • venekaulukset
 • muotoon leikatut paitapuserot
 • kellohameet
 • pilkulliset kuosit

Armin aikuinen tyyli

 • huivit ja pashminat
 • klassiset jakut
 • valkoisen eri sävyt: luonnonvalkoinen, helmenvalkea ja puhtaanvalkea
 • klassiset helmet ja kauniit suuret sormukset riittävät asusteiksi

Hehku Armin tyyliin

 1. Tyylikkään Clarins Ombre Minérale Palette -luomiväripaletin roosalla ja ruskeilla (sävy 3) syntyy rauhallinen pohja näyttäville rajauksille. Käytä kuivana hillitympään lopputulokseen ja kosteana voimakkaaseen meikkiin, 49 e.
 2. Heleän korallinen Joe Blascon huulipuna Coral Ectasy raikastaa ja heleyttää muuten hillityn ja maanläheisen meikin. 25,80 e.
 3. IsaDora Glossy eyeliner jättää kiiltävän, tarkan ja vedenkestävän rajauksen, 16,70 e.
 4. Lumene Blueberry-kulmakynän sävy 2 harmaanruskea on kauniin neutraali ja sopii tummanvaaleille ja tuhkaisille blondeille, 6,50 e.

Teksti Satu Varjonen | Kuvat Marjo Tynkkynen ja Kari Hautala

Teksti: Viva
Avainsanat: Armi Kuusela, kauneus, kauneustuotteet, meikkaaminen, seura-hyvinvointi-kauneus, Viva, Viva-lehti

Kommentit

Oma kommentti