Matkalaiset

Me viisi sielun veljeä olemme: entiset vivalaiset Jouni ”Jontte” Flinkkilä ja Veli-Matti ”Velde” Jusi, uutiskuvaaja Jorma ”Jocke” Aarroskari, virolainen valokuvaaja Juri ”Jyri” Vendelin ja armoton yrittäjä, autokauppias Martti ”Jappi” Lappalainen.

Kaikki kunniallisesti eläkkeellä. Ikähaitari 63-68 v. Kaikilla on Georgian ja muilla matkoilla testattu reissumiehen sydän, joka levottomana pakottaa liikkeelle.

Matkan päämäärä Baltian ja Puolan kautta Ukrainaan Mustanmeren helmeen Odessaan. Takaisin on tarkoitus tulla Romanian, Serbian, Unkarin, Tsekin, Puolan ja Baltian kautta. Tai sitten jotain muuta kautta. Vain lähtöpäivämäärä on lyöty lukkoon eli keskiviikkoaamu 11. syyskuuta ajamme Eckerölinen Finlandian syliin. Paluu on hämärän peitossa, mutta hitaasti kiiruhtamalla aikaa kulunee kolmisen viikkoa.

Matkan budjetti epämääräinen, ehkä tonni per nuppi, ehkä enemmän. Laukussa muutama vaateriekale. Koti-ikävään laukullinen huonolla maulla valittua suomalaista iskelmämusiikkia. Kahvia, kahvinkeittoastiat, nötkötti-purkkeja, kitara ja laulunsanoja.

Matkaväline on helmikuussa 40 vuotta täyttävä parintuhannen euron arvoinen, kaukaa kaunis matkamersu eli MB 508D, Helmi, jonka kultainen sydän on lähes nelilitrainen ikiliikkuja.

Matkan roolit ovat selkeät: Matkanjohdattaja Jontte, poliisien ja viranomaisten taistelupari Jyri, valokuvaus Jocke, jutuntekijä Velde ja autovastaava Jappi.

Matkan todellinen tarkoitus ei ole vielä täysin selvinnyt, mutta päällimmäisinä on ikävän karkotus, muistojen keräys ja laatuajan suominen vaimoille.

Matkan motto: ”Etukäteen ei kannata murehtia, kyllä ne asiat ja ongelmat aikoinaan kävelevät vastaan.”

Teksti: Viva
Avainsanat: Mersuvanhuksella Transnistriaan, Seniorit seikkailevat, Viva

Kommentit

Haluaisin saada yhteyden valokuvaaja Jocke Aarroskariin. Asia koskee Valtioneuvoston linnan julkisivukuvaa, joka on julkaistu MTV:n sivulla elokuussa 2010. En ole facebookissa. Kiitos jo etukäteen.

Oma kommentti