Äänestä sykähdyttävin suomalaisseniori ja voita hopeakoru!

Kilpailu on päättynyt! Kuka näistä suomalaissenioreista sykähdyttää sinua ajatuksillaan, myötätunnollaan tai toimillaan? Äänestä Vivan Valopilkkua!

Äänestysaika on päättynyt!

Ohessa on kymmenen eläke-ikäistä suomalaista, joilla riittää energiaa ja ennakkoluulottomuutta, sisua ja sydäntä. Ikävuodet eivät ole este heidän aktiivisuudelleen. Näissä naisissa ja miehissä on inspiraation aineksia meille muille.

Kuka heistä on suosikkisi? Kuka mielestäsi ansaitsee Vivan Valopilkku 2017 -tunnustuksen?

Sirkka Harju, 99

Päivystää joka syksy rollaattoriinsa tukeutuen SPR:n keräyslippaan kanssa tamperelaisen kauppakeskuksen pihalla. Haluaa auttaa vähäosaisia ja herkistyy etenkin lasten kärsimyksestä.

Niin kauan kuin vain jaksan, haluan auttaa, ainakin 100-vuotiaaksi.” (IL)

 

Sulo Karjalainen, 75

Kuusamon suurpetokeskuksen isäntä ja karhujen ystävä, johon presidentti Niinistö viittasi uudenvuodenpuheessaan. Hoitaa karhuja hellästi niiden persoonan huomioiden: ruokkii pentuja tuttipullolla, ottaa viereensä yöksi ja tarjoaa sormivärejä ajankuluksi.

Karhun kainalossa nukkuessa ei peittoa kaipaa.” (IS)

 

Aune Koutonen, 95

Osallistunut hyväntekeväisyyteen yli 20 vuotta Tampereen Mummon Kammarin käsityöryhmässä. Kutonut peittoja SPR:lle ja askarrellut tuhansia miniatyyrihattuja sairaalan lastenosaston hyväksi.

Tuntuu mukavalta, että projektilla on saatu kerättyä paljon rahaa lapsille.” (IL)

 

Torsten Liljeberg, 100

Helsingin Olympialaisiin osallistunut helsinkiläinen melojamestari hoitaa yhä kuntoaan. Linnan juhlissa nähty Tali-Ihantalan veteraani jumppaa, sauvakävelee ja käy kuntosalilla.

Nuorena harjoiteltiin, nyt pidetään kuntoa yllä… Puoleen vuoteen en ole vetänyt enää leukoja.” (IS)

 

Erkki Makkonen, 92

Savonlinnalainen sotaveteraani ja avantouimari, joka osallistui Siperian talviuintikisoihin. Aloitti kilpailemisen vuonna 2000, jonka jälkeen käynyt kisamatkoilla mm.Iso-Britanniassa, Sloveniassa ja Latviassa.

Avantouinti, kova työnteko ja ruisleipä. Ne ovat minun salaisuuteni.” (IS)

 

Linnea Mynttinen, 80

Kirkkonummelainen leskirouva, joka palkkasi turvapaikanhakijan avustajakseen. Arvostelee muukalaisvastaisuutta ja haluaa murtaa turvapaikanhakijoihin liittyviä ennakkoluuloja. Edesauttaa oman avustajansa kotoutumista.

En todellakaan tiedä, miksi tässä pitäisi pelätä jotain.” (HS)

 

Leena Pasanen, 68

Lastenlääkäri ja neljän täysikäisen orvon kasvattiäiti, joka työskenteli tansanialaisessa sairaalassa yli 30 vuotta. Eläkkeelle jäätyään tekee maassa vapaaehtoistyötä. Sai helmikuussa Lapsen asialla -palkinnon.

En ole uhrautunut missään, tein aikoinaan oikean valinnan.” (IL)

 

Yrjö Saraste, 92

Helsinkiläinen sotaveteraani, jonka vauhtia flimmeri, näkövamma ja asentohuimaus eivät hidasta. Tavoitteli kävelyn maailmanennätystä kesällä 2016. Haluaa innostaa eläkeläisiä kuntoilemaan.

Olen ajatellut, että järjestäisin täällä Konalassa ikäihmisille kuntokävelyjä. Olisi vähän jotain yhteistä tekemistä.” (HS)

 

Maj Forsman-Vakio, 90

Teki marraskuussa historiaa Leppävaaran Pyrinnön pelissä. Hänestä tuli kaikkien aikojen vanhin koripallon sarjaottelussa pelannut nainen. Teki pelissä yhden korin.

Muut pelaajat olivat minua ainakin 60 vuotta nuorempia. Vauhti oli ihan tavaton.” (HS)

 

Tuula Visa, 74

Helsinkiläisnainen, joka jahtaa ja ilmiantaa netissä valeprofiileilla esiintyviä huijareita. Varoittaa suomalaisnaisia nykyajan auervaaroista ja tarjoaa uhreille tukea.

Valistus ja varoitus olisi paikallaan.” (IS)

 

 

 

Näin äänestät:

Osallistu alla olevalla lomakkeella 5.4. mennessä.

Äänestäneiden kesken arvotaan kaksi Anu Ekin suunnittelemaa hopeista rintakorua. Korun arvo 160 euroa.

Vivan Valopikku julkistetaan toukokuun numerossa.

 


  • Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Teksti: Viva
Kuvat:Juha-Veli Jokinen, Victor Granö, Norman Ojanen/OM-arkisto, Tomi Olli, Mika Ranta/HS, Pekka Nieminen/OM-arkisto, Risto Rytkönen/LEPY, Launo Päivätie ja Kari Hautala/OM-arkisto

Kommentit

Oma kommentti