Äänestä sykähdyttävin suomalainen ja voita hopeakoru!

Äänestysaika on päättynyt! Kuka näistä aktiivisista suomalaisista sykähdyttää sinua ajatuksillaan, myötätunnollaan tai toimillaan? Tule mukaan äänestämään Vivan Valopilkkua!

Ohessa on kymmenen suomalaista, joilla riittää energiaa ja ennakkoluulottomuutta, sisua ja sydäntä. Mikään ei ole este heidän aktiivisuudelleen, ovat he sitten mukana työelämässä tai eläkkeellä. Näissä naisissa ja miehissä on inspiraation aineksia meille kaikille. Kuka heistä on suosikkisi? Kuka mielestäsi ansaitsee Vivan Valopilkku 2019 -tunnustuksen? Tässä ovat ehdokkaamme.

Tuula-Maria Ahonen, 58

Perusti Roska päivässä -liikkeen yhdessä 9- ja 12-vuotiaiden tyttäriensä kanssa vuonna 2000 kyllästyttyään tupakantumppeihin kotikulmillaan Helsingin Haagassa. Ideana on, että jokainen keräisi päivittäin vähintään yhden roskan ja haastaisi vähintään yhden tutun toimintaan mukaan. Nykyisin Roskaliike myös ennaltaehkäisee roskia.

Raija Alapeteri, 73

Kipparoi kahdeksan naisen venekunnan Ocean Ladies Atlantin yli ARC-kisassa. Alapeterin vene oli kisan ainoa naisisto. Haluaa esimerkillään rohkaista kaikkia naisia uskaltamaan, tavoittelemaan unelmiaan ja luottamaan itseensä. Naisten tekeminen näkyväksi! Yhdessä tekemisessä on voimaa!

Maija Hakanen, 68

Taistellut useita vuosia Helsingin Keskuspuiston puolesta. Oli työtunteja laskematta isossa roolissa Keskuspuistoryhmässä, joka organisoi mm. ihmisketjun ja 17 000 nimen adressin. Viime vuonna tuli päätös Keskuspuiston säilymisestä virkistyskäytössä myös Hämeenlinnan väylän tuntumassa.

Markku Harju, 65

Hoitaa ja kuntouttaa luonnonvaraisia eläimiä Mustasaaren kunnassa Raippaluodon saaristossa Vaasan edustalla. Ottanut villieläinhoitolaansa juuri ja juuri jaloillaan pysyneen hirvenvasan ja tarjonnut sille elämisen eväät. Mervi-hirvi otti Harjun emäkseen ja seurasi kaikkialle. Nykyään hirvi on itsenäistynyt ja saanut kaksi muuta hirveä kaveriksi.

Aila Juvonen, 69

Perustanut Skidikantti-ohjelman voimistamaan lapsia ja nuoria ja suojelemaan heitä mm. seksuaaliselta ahdistelulta. Pitänyt nuorille itsepuolustuskursseja, joilla vahvistetaan itsetuntoa ja opetetaan tunnistamaan manipulointiyritykset. Kouluttanut myös viranomaisia.

Hannele Kuronen, 59

On kolmen vuoden ajan kerännyt säkeittäin vaatteita ja toimittanut niitä asunnottomille muun muassa Asunnottomien yö -tapahtumissa. On ottanut vähäosaisten auttamisen sydämenasiakseen. Kuronen on tehnyt hyvää omasta sairastumisestaan huolimatta. Hän on sairauseläkkeellä lähihoitajan työstä aggressiivisen rintasyövän takia.

Carmen Pekkarinen, 46

Keräsi kuukauden aikana 11 300 tupakantumppia kotinsa läheltä Espoossa. Halusi näyttää itselleen, että pystyy aktiivisesti vaikuttamaan ympäristöönsä. Kapinoi sitä vastaan, että myrkylliset tumpit heitetään luontoon eikä roskiin. Jatkaa päivittäin roskien keräämistä.

Margit Suurhasko, 62

Huoli, pelko, ahdistus. Siinä syitä, miksi Suurhasko seisoo eduskunnan portailla joka perjantai vaikuttaakseen päättäjiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Heräsi toimimaan, kun uusin ilmastoraportti viime keväänä tuli julkisuuteen. Jakaa ilmastotekoja koskevia linkkejä myös Facebookissa ja Twitterissä.

Minna Vallin, 57

On hoitanut ja auttanut kuuden vuoden ajan Egyptissä kairolaisessa turvakodissa asuvia katulapsia. Palaa turvakotiin auttamaan yhä uudestaan. Pitää tärkeänä sitä, että huonon lähdön elämälleen saanut, ehkä roskista löydetty lapsi vahvistuu ja lähtee iloiten kouluun.

Lissu Vierikko, 73

Jäätyään eläkkeelle Helsingin kaupungin leikkipuiston ohjaajan työstä tunsi halua auttaa. Luki Facebookista Helsinki Mission Albertin olohuoneesta ja lähti vapaaehtoiseksi työhön, jonka parhaiten osasi. Tanssittaa, leikittää ja laulattaa isiä, äitejä ja pieniä lapsia.

Näin äänestät:

Osallistu alla olevalla lomakkeella 20.5.2019 mennessä.

Äänestäneiden kesken arvotaan kaksi Anu Ekin suunnittelemaa hopeista rintakorua.

Vivan Valopikku julkistetaan heinäkuun numerossa.

  • Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Teksti:Viva
Avainsanat: kilpailu, Viva-lehti, Viva-Valopilkku, äänestys

Kommentit

Oma kommentti