Äänestä sykähdyttävin suomalaisseniori ja voita hopeakoru!

Äänestysaika on päättynyt! Kuka näistä suomalaissenioreista sykähdyttää sinua ajatuksillaan, myötätunnollaan tai toiminnallaan? Äänestä Vivan Valopilkkua!

Ohessa on kymmenen eläke-ikäistä suomalaista, joilla riittää energiaa ja ennakkoluulottomuutta, sisua ja sydäntä. Ikävuodet eivät ole este heidän aktiivisuudelleen. Näissä naisissa ja miehissä on inspiraation aineksia meille muille.
Kuka heistä on suosikkisi? Kuka mielestäsi ansaitsee Vivan Valopilkku 2018 -tunnustuksen?

Kaisa Alanen, 70

Kuuluu SPR:n Vimpelin osaston aktiivisiin naisiin, jotka osallistuivat paikkakunnan Sata hyvää tekoa -kampanjaan. Naiset lahjoittivat yli 200 tekemäänsä villasukkaparia kouluikäisille lapsille ja yksin asuville miehille. Aikoo jatkaa sukkien ”tikkuamista”, koska tarvitsijoita riittää.

Leevi Hietanen, 76

Suoritti peruskoulun 75-vuotiaana verkko-opintoina. Halusi osoittaa itselleen, että vanhanakin vielä oppii ja osaa. Perusopetus jäi aikanaan 1940-luvun lopulla kansakouluun. Teki työuran rautakaupan liikkeenhoitajana ja isännöitsijänä. Opiskelu pitää aivot virkeinä ja tuo elämään iloa.

Helmiriitta Honkanen, 97

Valmistui taiteen maisteriksi 65-vuotiaana. Maalaa edelleen joka päivä ja aikoo jatkaa maalaamista niin kauan kuin 
elää. Hyppäsi it-aikaan 90-vuotiaana: maksaa laskunsa tietokoneella ja liittyi Facebookiin lapsenlasten avustuksella.

Aimo Karppinen, 69

On lahjoittanut keräämiään marjoja vanhuksille jo vuosikausia: viime vuonna yli sata ämpärillistä. Innostaa sekä yhdistyksiä että yksittäisiä ihmisiä vapaaehtoistyöhön vanhusten hyväksi. Veti myös kyläyhdistyksen projektia, jonka avulla kunnostettiin 18 Saloisten kotiseutumuseon rakennusta.

Irja Leino, 88

Huolehtii valkeakoskelaisen vapaaehtoisjärjestön Kyläpaikan Instagram-tilistä, jonne myös kuvaa. Päivittää aktiivisesti  omaa Instagram-tiliään sosiaalisessa mediassa. Seuraa ihmisiä eri aikavyöhykkeiltä, koska haluaa oppia eri kulttuureista ja uskonnoista.

Liisa Martikainen, 79

On ottanut taiteilija Helene Schjerfbeckin haudan hoidon sydämenasiakseen. Helsingin Hietaniemen hautausmaalla sijaitseva hauta oli kurjassa kunnossa ennen Liisan ja hänen naapurinsa toimia. Liisaa suretti, että miehet saavat kuoltuaankin kunniaa, naiset unohdetaan.

Sanni Mäkelä-Vesa, 79

Pitää huolta seismisestä havaintoasemasta, jolla kansainvälinen yhteisö valvoo ydinkoeräjäytyksiä. Sysmän seismometrit havaitsivat kaikki viisi ydinkoeräjäytystä, jotka Pohjois-Korea teki 2006-2016. Mielenkiintoinen tehtävä tuo lisämerkitystä myös omalle elämälle.

Tuija Oikari, 67

Aloitti balettiharrastuksen uudelleen aikuisena. Lapsena harrastus oli jäänyt kesken, koska isoäiti piti tanssia syntinä. Joutui nuorena sietämään ympäristön pilkkaa synnynnäisen huuli-suulakihalkion takia. Kannustaa muitakin heittäytymään rohkeasti itseä kiinnostavien asioiden pariin.

Mauno Piili, 83

Pelasti Kaarina-vaimonsa avannosta, johon tämä oli pudonnut pelastaessaan pariskunnan Vili-koiraa. Mauno ryhtyi pelotta rohkeaan hengenpelastusyritykseen pettävästä jäästä huolimatta. Operaatio päättyi hyvin.

Eino Takala, 95

Nikkaroi 140 linnunpönttöä vähävaraisten perheiden hyväksi. Näkövammainen sotaveteraani haluaa auttaa muita. Toivoisi suomalaisten löytävän taas vanhan ajan talkoohenkeä, sillä sitä tarvittaisiin.

Näin äänestät:

Osallistu alla olevalla lomakkeella 4.4.2018 mennessä.

Äänestäneiden kesken arvotaan kaksi Anu Ekin suunnittelemaa hopeista rintakorua. Korun arvo 160 euroa.

Vivan Valopikku julkistetaan kesäkuun numerossa.

.
  • Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

 

Teksti: Viva
Avainsanat: kilpailu, Viva-lehti, Viva-Velho, äänestys

Kommentit

Oma kommentti